14ο Γυμνάσιο Πειραιά - Αγ.Αναργύρων & Κω - Παλιά Κοκκινιά - e-mail: info@asmpir.gr - Τηλ.: 210 4200 917

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Εκδρομή στο Μπάφι στην Πάρνηθα

Την καθιερωμένη χειμερινή εκδρομή πραγματοποίησε την Κυριακή 9/12 το ΑΣΜΠ. Τόπος προορισμού το καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα.

Σκοπός της εκδρομής να γνωριστούν οι μετανάστες/τριες την ελληνική χλωρίδα και πανίδα και να πάρουν μια ανάσα ξεφεύγοντας για λίγο από τις ασχολίες της καθημερινότητας.
Ο Γιάννης και ο Μπιλάλ φρόντισαν για την οργάνωση ενώ ο Χρίστος και ο Νίκος μάζεψαν πληροφορίες και υλικό για την ιστορία, την χρησιμότητα και την βιοποικιλότητα της Πάρνηθας.
Εκατόν σαράντα εκδρομείς μαθητές, δάσκαλοι και φίλοι του σχολείου ξεκινήσαμε το πρωί με το κρύο τσουχτερό και τον ουρανό αποφασισμένο να αναμετρηθεί με τις αντοχές μας.
Στο Μπάφι και ενώ απολαμβάναμε ένα ζεστό τσάϊ, καφέ και οι πιο μερακλήδες τσίπουρο, ο Στέφανος, ένας ξεχωριστός ορειβάτης, μας ενημέρωσε για τον εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας για τη διαδρομή που θα ακολουθούσαμε και φυσικά μας έδωσε τις αναγκαίες οδηγίες για το τι πρέπει να προσέχουμε στο βουνό.
Ο περίπατος προς τη θέση Μόλα εύκολος αλλά η βροχή όσο πήγαινε και δυνάμωνε. Ο αέρας περνούσε ανάμεσα από τα πανέμορφα έλατα και το τοπίο μαγευτικό.
Οι πιο προνοητικοί έβγαλαν τις ομπρέλες και τα αδιάβροχα, οι λιγότερο απολάμβαναν τη βροχή.
Γύρω από τα δένδρα στο γραφικό εκκλησάκι μαζευτήκαμε. Οι χριστιανοί έκαναν το σταυρό και άναψαν το κερί τους, οι άθεοι παρατήρησαν την αρχιτεκτονική της εκκλησίας, οι εκδρομείς άλλων θρησκειών με ευλάβεια περισσή σταύρωσαν τα χέρια και άκουγαν προσεκτικά για τους ρυθμούς κατασκεύης των ναών.
Η βροχή όλο και δυνάμωνε. Το σχέδιο Β σε εφαρμογή.

Αντί για φαγητό στη θέση Μόλα επιστροφή στο καταφύγιο. Ο επάνω όροφος θα μας φιλξενούσε αν και ανέτοιμος ακόμα.
Ζεστή φασολάδα, σούπα, φακές και όλα τα καλά απλώθηκαν στο μεγάλο κοινό τραπέζι. Ο καθένας έβαλε ότι είχε και εκεί άνθρωποι από διαφορετικές πατρίδες μιλήσαμε, τραγουδήσαμε, αστειευτήκαμε και ξεχαστήκαμε....
Η ώρα πέρασε γρήγορα.
Το φως έχανε λεπτό με το λεπτό τη μάχη. Επιστροφή πριν η νύχτα σκεπάσει για καλά τη μεγάλη μας πόλη. Δύσκολοι καιροί βλέπετε, και οι μετανάστες θέλουν να είναι όσο γίνεται νωρίτερα στα σπίτια τους.
Ευχαριστούμε το Στράτο, τη Βασιλική, τη Μαλάμο, τις Ελένες και το Δημήτρη που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου