14ο Γυμνάσιο Πειραιά - Αγ.Αναργύρων & Κω - Παλιά Κοκκινιά - e-mail: info@asmpir.gr - Τηλ.: 210 4200 917

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΠΗΚΕ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ



Έξω έκανε κρύο…πολύ κρύο. Στις μη θερμαινόμενες αίθουσες επίσης, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2012, μέσα όμως στο γραφείο του Σχολείου Μεταναστών Πειραιά, του σχολείου μας, το θερμόμετρο είχε φτάσει σε πρωτοφανή ύψη όχι μόνον γιατί ήταν κατάμεστο με πάνω από 150 μαθητές μας, όχι γιατί είχαν έρθει πολλοί φίλοι και γνωστοί για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, αλλά γιατί οι καρδιές όλων μας, μαθητών, δασκάλων και επισκεπτών ήταν γεμάτες αγάπη, προσφορά και αλληλεγγύη στους συναθρώπους μας κάτι που όπως ξέρετε είναι το θερμότερο καύσιμο που έχει εφευρεθεί ποτέ.
Παρόντες από τους πρώτους οι βουλευτές Πειραιά Δημήτρης Καρύδης και Θοδωρής Δρίτσας, ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Καρράς, η Ελένη Σταματάκη ψυχή του Λιμανιού της Αγωνίας, η Κάτια Γαλοπούλου και ο σύζηγός της Γιώργος, ο Τάσσος Κομμιτόπουλος ακούραστος συναγωνιστής και μεγάλος υποστηρικτής της προσπάθειας που γίνεται στο σχολείο μας. Κι άλλοι πολλοί που δεν ξέρω τα ονόματα τους αλλά τους βλέπω συχνά στις εκδηλώσεις μας.
Την πίτα ανέλαβε να κόψει ο Γιάννης Μπαβέας που επέδειξε εξαιρετική δεξιοτεχνία στην χρήση του μαχαιριού και ‘φρόντισε’ τρόπος του λέγειν φυσικά, το φλουρί να πέσει στο αγαπημένο παιδί του σχολείου τον Στέργιο Ανδρεόπουλο που τώρα υπηρετεί τη θητεία του στα παγωμένα βορεινά όρια της πατρίδας αλλά που με το καλό θα είναι κοντά μας τον Ιούνιο, πολίτης και συνάδελφος πάλι.
Από τους μαθητές μας τυχερός ανεδείχη ο Ιμπραχίμ Ρουμία που κέρδισε το ωραίο δωράκι μιας καφετιέρας για να απολαμβάνει το καφεδάκι του σε ώρες χαλάρωσης με τους φίλους του.
Ήταν μια ωραία βραδιά, σύντομη αλλά περιεκτική, από αυτές τις συναντήσεις που δυναμώνουν τις ανθρώπινες σχέσεις και παραμένουν ωραίες αναμνήσεις για να μας ζεσταίνουν κατά την διάρκεια των κρύων αλλά και δύσκολων καιρών που διανύουμε μετανάστες και γηγενείς.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ – ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου