14ο Γυμνάσιο Πειραιά - Αγ.Αναργύρων & Κω - Παλιά Κοκκινιά - e-mail: info@asmpir.gr - Τηλ.: 210 4200 917

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Γράφουν για το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά στον Πηγαιμό για την Ιθάκη...

Με τον θαυμάσιο όσο και περιεκτικό τίτλο: Από την άλλη μεριά του φεγγαριού, γράφει για το Σχολείο μας η Λυγερή Βασιλείου στον Πηγαιμό για την Ιθάκη.



Είναι μεγάλη κι αποκλειστική η ευθύνη της πολιτείας να λάβει άμεσα κι αποτελεσματικά μέτρα που δεν έλαβε μέχρι σήμερα, ώστε να μην μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα στρατόπεδο αιχμαλώτων «ψυχών» .
Εκατοντάδες άθλιοι καταυλισμοί στην περιφέρεια και τα νησιά μας, εκτός ελέγχου, χωρίς καμιά υποδομή υγιεινής κι ασφάλειας αποτελούν εστίες σοβαρών ,κοινωνικών κινδύνων , ασθενειών, λοιμώξεων κι επιδημιών για ανθρώπους εντός και εκτός καταυλισμών.
Το θέμα «Λαθρομετανάστευση» είναι πελώριο , πανευρωπαϊκό και εκτός των ορίων του ΠΗΓΑΙΜΟΥ.
Το θέμα όμως « Άνθρωποι Λαθραίοι» τον αφορά γιατί είναι κατ΄εξοχή ανθρωποκεντρική σελίδα.
Ας σεργιανίσουμε λοιπόν στην άλλη μεριά του Φεγγαριού , στην Αγία Σωτήρα της Παλιάς Κοκκινιάς ,όπου λειτουργεί το σχολείο μεταναστών του Πειραιά.
Σας ειδοποιώ , θα μας πάρει χρόνο ίσως και κόπο τούτο το σεργιάνι.
Μη τ' αφήσετε στη μέση. Αξίζει τον κόπο. Στην πορεία θα ψιχαλιστείτε με συγκίνηση ,με περηφάνια, μ' αυτήν την ρευστή ουσία της ανθρωπιάς που όταν εισχωρεί στις φλέβες , ξεπλένει την καρδιά μας από ενοχές και υπαιτιότητες που δεν επιλέξαμε προσωπικά.

Διαβάσετε εδώ: http://ligery.pblogs.gr/, τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες και εμπειρίες που ανταλλάσσουν οι επισκέπτες του Πηγαιμού… Αξίζει τον κόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου