14ο Γυμνάσιο Πειραιά - Αγ.Αναργύρων & Κω - Παλιά Κοκκινιά - e-mail: info@asmpir.gr - Τηλ.: 210 4200 917

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Το Σχολείο μας και οι δραστηριότητές του... στον προσωπικό κόμβο του Γιώργου Παπανδρέου...

Πλήρης  στοίχιση
Με μια καλαίσθητη και προσεγμένη ανάρτηση, παρουσιάζεται το Σχολείο μας και οι δραστηριότητές του στον προσωπικό κόμβο του Γιώργου Παπανδρέου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Η αναφορά στο Σχολείο μας στην προσωπική σελίδα του Γιώργου Παπανδρέου, αποτελεί όχι μόνο επιβράβευση της δουλειάς μας στο Σχολείο Μεταναστών αλλά και ενίσχυση της προσπάθειας καταπολέμησης του Ρατσισμού στην ελληνική κοινωνία.

Η εκπαίδευση των Μεταναστών πρέπει να γίνει υπόθεση του κράτους και θα αποτελέσει σοβαρό βήμα στην ένταξή τους. Με αφορμή λοιπόν και το δημοσίευμα, προσβλέπουμε στην προσωπική ευαισθησία του Γιώργου Παπανδρέου και των συνεργατών του για προώθηση προτάσεων και λύσεων, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, στο φλέγον ζήτημα της Μεταναστευτική Πολιτικής. Λύσεων στην Ελλάδα και λύσεων στην Ευρώπη που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματα στη ζωή, την ελευθερία, την εργασία, την μόρφωση, ως αυτονόητα.

Η γλώσσα ενώνει - Ανοικτό Σχολείο Μεταναστών



Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά απεύθυνε πρόσκληση για τη γιορτή του για τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2008-2009 στις εγκαταστάσεις του 14ου και 15ου Γυμνασίου Πειραιά, Κω και Αγίων Αναργύρων στην Παλιά Κοκκινιά, την Κυριακή 21 Ιουνίου 2009 και ώρα 19.30. Στη γιορτή οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν τις δουλειές που ετοίμασαν για τη γιορτή και, παράλληλα, υπήρχε έκθεση με φωτογραφίες του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου από τη ζωή του Γιάννη Ρίτσου με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή.

Το Ανοικτό Σχολείο Μεταναστών με τη προσπάθεια του να ανοίξει το δρόμο στην εκμάθηση της γλώσσας μας ενισχύει ουσιαστικά τη προσπάθεια να φτιάξουμε μαζί μια κοινωνία πιο δίκαιη, μια κοινωνία πιο ανθρώπινη, μια κοινωνία πιο αλληλέγγυα, πιο ανοιχτή στο διαφορετικό και πιο σίγουρη. Η συνεισφορά των μεταναστών δείχνει πόσο μεγάλος πλούτος υπάρχει στην Ελλάδα. Πόσο πολύ προσφέρει ο μετανάστης είναι δεδομένο, προσφέρει στην κοινωνία στην οποία έρχεται, προσφέρει με τη δουλειά του, προσφέρει με την κουλτούρα του, προσφέρει με την καθημερινή του εργασία. Όλα αυτά, πρέπει να τα αναδειχθούν, διότι πρέπει να γνωρίζουμε οι Έλληνες, πόσο σημαντική είναι η προσφορά τους στην Ελλάδα και ότι, βεβαίως, οι περισσότεροι μετανάστες έχουν κάνει πια την Ελλάδα πατρίδα τους.

 

Έχουμε να διαδραματίσουμε, ως πολίτες, ένα ρόλο στην πορεία της κοινωνίας μας, σεβόμενοι τον πολιτισμό που είναι κληρονομιά μας, σεβόμενοι όμως παράλληλα και την διαφορετικότητα των πολιτισμών των άλλων. Πολιτισμός είναι μια πρόταση για το Μέλλον που διαθέτει τα στοιχεία της ποιότητας, της διάρκειας και της ικανότητας να υπερβεί το εφήμερο. Πρόταση που εκ των πραγμάτων εκπορεύεται από το παρόν και το παρελθόν και σχετίζεται άμεσα με τις κοινωνικές δομές και τις αξίες που ζωογονούν τη συλλογική μας ύπαρξη. Αναζητώντας τις κοινά αποδεκτές αξίες του πολιτισμού, στόχος είναι οι κοινωνικές διαφορετικότητες, αντί να αποτελούν πηγή σύγκρουσης και αποκλεισμού, να οδηγήσουν στη δημιουργία ενός πνεύματος ευρείας αντίληψης και σεβασμού. Η αλληλοκατανόηση, ο αλληλοσεβασμός, η ειλικρινής επικοινωνία αποτελούν τα θεμελιώδη συστατικά του υποστρώματος στο οποίο οφείλουν να στηρίζονται και να αναπτύσσονται οι κοινές αξίες του πολιτισμού. Ο σεβασμός της διαφορετικότητας είναι συνάμα αξία, σκοπός και όριο. Είναι τα όριο, το σύνορο του σύγχρονου πολιτισμού.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: Προσωπικός κόμβος Γ.Α.Παπανδρέου 














.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου